Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Затвердили критерії ризику для ветеринарних перевірок Держпродспоживслужби

30.07.2019 156 0 0

Уряд постановою від 24.07.2019 р. № 648 затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від цієї госпдіяльності. Завдяки цим критеріям визначають періодичність здійснення планових заходів контролю у сфері ветеринарної практики Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Відповідні перевірки відбуваються в рамках державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин.

Критеріями стануть:

  • наявність порушень Ліцензійних умов з ветеринарної практики;
  • строк провадження ветеринарної практики;
  • забезпечення належного рівня кваліфікації персоналу;
  • кількість місць провадження госпдіяльності з ветеринарної практики;
  • забезпечення ефективного та безпечного застосування ветеринарних препаратів.

Ризики настання відповідних негативних наслідків перелічили в додатку 1 до урядової постанови. А у додатку 2 знайдемо перелік критеріїв, їх показники та кількість балів за кожним показником. Саме від суми балів, нарахованих за всіма критеріями, визначеними в додатку 2, залежить віднесення суб'єкта господарювання до високого, середнього або незначного ступеня ризику.

Ну а планові перевірки суб'єктів з високим ступенем ризику будуть мати місце не частіше одного разу на два роки. З середнім ступенем ризику - не частіше одного разу на три роки, а з незначним ступенем - не частіше одного разу на п'ять років.

Для добросовісних підприємств передбачили полегшення. Воно спрацює, якщо не виявили суттєвих порушень за результатами перевірок протягом останніх шести років суб'єктів, які віднесені до середнього ступеня ризику, або протягом останніх десяти років - суб'єктів з незначним ступенем. У такому разі наступну планову перевірка для них здійснюють не раніше ніж через період часу, встановлений для відповідного ступеня ризику, збільшений в 1,5 рази.

www.kmu.gov.ua

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали