Нові критерії оцінювання ступеня ризику від провадження діяльності у сфері насінництва
17.07.2017 229 0 0
Кабмін прийняв постанову від 12.07.2017 N 507 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів"
Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва, є:
дотримання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва;
обсяг виробництва насіння та садивного матеріалу протягом певного періоду (визначається для насіння - за масою, для картоплі - за масою, для садивного матеріалу - за кількістю штук);
обсяг реалізації насіння та садивного матеріалу протягом певного періоду (визначається для насіння - за масою, для картоплі - за масою, для садивного матеріалу - за кількістю штук).
Відповідно до встановлених критеріїв суб'єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику - високого, середнього та незначного.
Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб'єктів господарювання здійснюються з такою періодичністю:
з високим ступенем ризику - не частіше одного разу на 2 роки;
із середнім ступенем ризику - не частіше одного разу на 3 роки;
з незначним ступенем ризику - не частіше одного разу на 5 років.
Коментарі до матеріалу