Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Випуск: Головні бухгалтерські новини тижня (14.08-18.08.2023)

21.08.2023 274 0 0

Зміни в законодавстві з 14 серпня по 18 серпня 2023 року

Про що треба знати на цьому тижні?

Мінфін спрогнозував, якою буде мінімальна зарплата у 2024 – 2026 роках 

За прогнозами розмір мінімальної зарплати з 1 січня 2024 року має становити 7100 грн, з 1 липня 2024 – 8000 грн.

Комітет соцполітики підтримав пропозицію повернути функцію адміністрування ЄСВ до ПФУ

Комітет підтримав законопроекти, якими, зокрема, пропонується з 1 січня 2024 р. передати функцію адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) від Державної податкової служби України до Пенсійного фонду України №9569, 9570, 9571.

Знову зростає кількість заблокованих ПН

Щодо того, якою насправді є ситуація з блокуванням податкових накладних, а також з окремих питань роботи СМКОР, нардеп Ніна Южаніна офіційно звернулася до ДПС.

Важливо:

Подати звіт за оновленою єдиною звітністю вперше потрібно буде починаючи з III кварталу 2023 року

Платники податків подають до контролюючого органу Податковий розрахунок та додатки до нього з урахуванням внесених змін відповідно до Наказу № 113 (у тому числі враховуючи зміни Довідника ознак доходів фізичних осіб) за звітні періоди, починаючи з III кварталу  2023 року.

Помилки у відомостях 4ДФ. Алгоритм дій платника щодо їх виправлення

ДПС склала перелік типових кодів помилок, які допускаються при заповненні Відомостей податкового розрахунку, та алгоритм дій платника щодо їх виправлення. Деталі можна знайти на сайті Uteka.

Строки для зберігання документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів

Для всіх юросіб - строк зберігання первинки та фінзвітності – 1825 днів, а для ФОПів строк зберігання залишився незмінним – 1095 днів.

Заповнення реквізитів «Призначення платежу» та «Отримувач» платіжної інструкції

Як правильно заповнити реквізитb «Призначення платежу» та «Отримувач» платіжної інструкції з урахуванням рекомендацій ДПС, ви дізнаєтесь на Uteka.

Актуально:

Хто з підприємців із серпня повинен сплачувати ЄСВ

З 1 серпня поточного року ДЛЯ ВСІХ відновлені штрафи з ЄСВ.

Фінансова підтримка роботодавців за працевлаштування безробітних

Роботодавці, які працевлаштовують безробітних осіб, можуть отримати наступні компенсації: 1. Компенсацію ЄВ за працевлаштування; 2. Компенсацію 50% фактичних витрат на оплату праці за працевлаштування; 3. Компенсацію 50% мінімальної заробітної плати за працевлаштування.

Порядок подачі ф. № 20-ОПП у разі надання в оренду частини приміщень

Суб’єкт господарювання – власник нерухомого майна у разі надання в оренду частини приміщень (окремих кімнат, офісів, квадратних метрів) повинен подати повідомлення за ф. № 20-ОПП у порядку та терміни, визначені пп. 8.3-8.5 розд. VIII Порядку № 1588. Пунктом 8.4 розд. VIII Порядку № 1588 визначено, що під час надання повідомлень за ф. № 20-ОПП застосовується принцип укрупнення інформації, яка надається про об’єкт оподаткування (наприклад, якщо подається інформація про об’єкти оподаткування – офіс, склад, склад-магазин, розташовані в одному офісному центрі за одною адресою, достатньо надати інформацію за одним із типів об’єктів оподаткування, зазначивши у найменуванні: офіс, склад, склад-магазин).

Читайте нове:

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали