Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Випуск: Головні бухгалтерські новини тижня (06.03-10.03.2023)

13.03.2023 427 0 0

Зміни в законодавстві з 6 березня по 10 березня 2023 року

Про що треба знати на цьому тижні?

ДПС та Держпраці об’єднуються для виявлення незадекларованої праці

ДПС та Держпраці об’єднуються з іншими органами для активізації роботи, спрямованої на подолання явища незадекларованої праці.

У Дії можна отримати електронне судове рішення замість паперового документа

У застосунку Дія можна отримати електронне судове рішення з кваліфікованим електронним підписом суддів. Документ має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог.

Мінагрополітики: ЄБРР готовий підтримати українських аграріїв

Представники Європейського банку запевнили, що продовжуватимуть підтримувати українських аграріїв та висловили готовність забезпечити фінансування в об’ємі не менше минулорічного.

Агровиробники можуть подати заявку через ДАР на програми підтримки від ФАО

У Державному аграрному реєстрі (ДАР) триває збір заявок на отримання допомоги від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) у межах двох программ.

Важливо:

Скільки потрібно зберігати первинні документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків?

Платники податків зобов’язані забезпечити зберігання документів, визначених пунктом 44.1 статті 44 ПКУ, а також документів, пов’язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом визначених законодавством термінів, але не менш як визначено статті 44 ПКУ.

Особливості подання таблиці даних платника податку – рекомендації ДПС

До таблиці даних обов’язково надаються пояснення щодо специфіки господарської діяльності, які підтверджують реальність здійснення платником діяльності, відображеної в таблиці, в якому зазначається: назва підприємства; реєстраційні дані коротко; основний вид діяльності; специфіка діяльності (суть господарської діяльності) та обґрунтування необхідності використання таблиці даних платника податку на додану вартість; наймані працівники задіяні у господарській діяльності; наявність ліцензій/дозвільних документів/допусків тощо необхідних для здійснення діяльності (у разі необхідності); основні фонди/засоби, матеріальні активи, транспортні засоби, земельні угіддя тощо, які використовуються в діяльності на правах власності чи оренди.

Показники діяльності які враховуються у фінансовій звітності

Платник податку може подати доповнення до такої Декларації, передбачене п. 46.4 ст. 46 ПКУ, із поданням пояснень щодо обрахованих показників податкової та фінансової звітності за відповідні періоди у довільній формі, із зазначенням про цей факт у спеціально відведеному місці в Декларації. Таке доповнення вважатиметься невід’ємною частиною Декларації. Платник податків, який подає звітність в електронній формі, подає таке доповнення в електронній формі.

Актуально:

Компенсація, нарахована роботодавцем працівнику, за невикористані щорічні відпустки: що з ЄСВ?

Особам, яким після звільнення з роботи нараховано компенсацію за невикористану відпустку, єдиний внесок на зазначені суми не нараховується.

Чи може працівник самостійно обирати банк, через який отримувати зарплату?

Законодавство України каже однозначно – так.

Порядок надання Довідки про відсутність заборгованості

Для отримання Довідки платник подає заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі - Заява), форму якої затверджено додатком 2 до Порядку.

Читайте нове:

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали