Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Випуск: Головні бухгалтерські новини тижня (03.07-07.07.2023)

10.07.2023 465 0 0

Зміни в законодавстві з 3 липня по 7 липня 2023 року

Про що треба знати на цьому тижні?

Заблоковано підписання законопроєкту №8401, який передбачає скасування воєнних податкових пільг

Дмитро Разумков з командою «Розумної політики» зареєстрували блокуючу постанову до законопроекту №8401, щоб добитися скасування рішення, яке, на їх думку, може завдати шкоди бізнесу. Підписання законопроєкту №8401 залишається заблокованим, доки ВРУ не розгляне всі проєкти постанов, які будуть щодо блокування, і не прийме рішень щодо них.

Петиція, що закликає Президента накласти вето на скасування воєнних податкових пільг, отримує підтримку вже майже 21 тис. голосів

5 червня на сайті Президента було зареєстровано петицію із проханням накласти вето на законопроєкт №8401 «Проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Скасовано підвищення тарифів на воду

НКРЕКП скасувала рішення від 29 червня 2023 року щодо підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Важливо:

З 08.07.2023 запрацює оновлений порядок зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН

У разі прийняття комісією регіонального рівня рішення про невідповідність платника податку на додану вартість (платник) критеріям ризиковості платника податку за результатами інформації та копій документів, поданих платником податку для підтвердження невідповідності критеріям ризиковості платника податку, або прийняття комісією центрального рівня рішення про задоволення скарги та скасування рішення комісії регіонального рівня про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку, наступного робочого дня після дати прийняття такого рішення підлягають автоматичній реєстрації податкові накладні/розрахунки коригування, якщо одночасно виконуються певні умови. Подробиці на Uteka.

Банкам дали додатковий час до 1 грудня на повний перехід на новий формат платіжок при сплаті податків

НБУ зобов'язав банки забезпечити перехід на використання виключно структурованого призначення платежу для сплати податків та зборів до 01.12.2023 року, як зазначено в моніторингу НАБУ з 26 - 30 червня 2023 року.

Які документи перевіряють ДПС при перевірці укладення трудового договору та оформлення трудових відносин з працівниками?

Під час  проведення фактичної  перевірки  в частині дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами), в тому числі тим, яким установлено випробування, перевіряється наявність належного оформлення трудових відносин, з’ясовуються питання щодо ведення обліку роботи, виконаної працівником, обліку витрат на оплату праці, відомості про оплату праці працівника. Для з’ясування факту належного оформлення трудових відносин з працівником, який здійснює трудову діяльність, можуть використовуватися документи, що посвідчують особу, або інші документи, які дають змогу її ідентифікувати (посадове посвідчення, посвідчення водія, санітарна книжка тощо) (п. 80.6 ст. 80 ПКУ).

Актуально:

Для сплати податків у вигляді МПЗ введені окремі коди класифікації доходів бюджету

Інформація про реквізити рахунків для сплати податків у вигляді мінімального податкового зобов’язання розміщена на субсайтах вебпорталу ДПС за посиланням https://tax.gov.ua.

Як переглянути страховий стаж на вебпорталі ПФУ

Увійдіть до особистого кабінету на порталі електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), банківської картки (BankID), електронного пенсійного посвідчення (ЕПП) або використовуючи «Дію.Підпис». Оберіть в лівому боковому меню пункт «Електронна трудова книжка».

Довідники податкових пільг оновлено на 1 липня

На сайті ДПС з'явилися нові довідники пільг, які затверджені 30.06.2023 року.

Читайте нове:

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали