Порядок акумулювання сільгосппідприємствами сум ПДВ на спецрахунках зазнав змін
02.12.2015 159 0 0
Кабмін вніс зміни до Порядку акумулювання сільськогосподарськими підприємствами сум ПДВ на спеціальних рахунках, відкритих у банках та/або органах, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів
Кабмін постановою від 25.11.2015 р. №976 вніс зміни до Порядку акумулювання сільськогосподарськими підприємствами сум податку на додану вартість на спеціальних рахунках, відкритих у банках та/або органах, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів.
Зокрема, тепер у Порядку прописано, що сільгосппідприємству як платнику ПДВ додатково відкривається в СЕА ПДВ, крім автоматично відкритого рахунка, рахунок, призначений для перерахування коштів на спеціальні рахунки підприємства, відкриті в установах банків та/або органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів. У разі виключення підприєства з реєстру суб’єктів спеціального режиму оподаткування слід в місячний строк закрити спеціальний рахунок.
Окрім того, згідно зі змінами, на підставі даних бухгалтерського та податкового обліку сільськогосподарське підприємство повинне складати декларацію і подавати її в електронному вигляді до територіального органу ДФС. У цій декларації обов'язково слід зазначати реквізити спеціального рахунка.
Сума ПДВ, нарахована сільськогосподарським підприємством на вартість поставлених сільськогосподарських товарів/послуг власного виробництва, не підлягає сплаті до бюджету та акумулюється сільськогосподарським підприємством на його спеціальному рахунку.
Для акумулювання зазначеної суми підприємство зараховує кошти на власний рахунок в СЕА ПДВ, відкритий для перерахування коштів на його спеціальний рахунок.
Кошти, зараховані на цей рахунок, перераховуються автоматично протягом операційного дня, в якому кошти надійшли на такий рахунок, органом, який здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, на спеціальний рахунок сільськогосподарського підприємства.
Джерело: http://news.dtkt.ua/ua/taxation/commo...
Коментарі до матеріалу