Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Розділи:
Підрозділи:
Підрозділи:
Підрозділи:

Свинина та курятина переважають у раціоні українців

05.04.2024

В Україні збільшується поголів’я свиней і птиці в усіх категоріях господарств. У порівнянні з минулим роком кількість свиней зросла на 3 %, а птиці – на 2,2 %. Про це повідомила начальник Управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Олена Дадус під час конференції м’ясної галузі України «MeatForum». 

Вона відзначила, що поголів'я свиней та птиці більше зростає на сільськогосподарських підприємствах. 

«Вітчизняні виробники тваринницької продукції практично повністю забезпечують внутрішній ринок продовольства та його переробну складову. Торік споживання м’яса в Україні на 1 особу склало 54,7 кг, при мінімальній нормі 52 кг. Прогноз споживання на 2024 рік складає 53,9 кг. Це за рахунок зменшення споживання яловичини. Проте, відбудеться зростання попиту населення на свинину та мʼясо птиці – як найбільш доступних видів м’яса», – відзначила Олена Дадус. 

За її словами, торік виробництво м’яса птиці зросло на 5,8% у порівнянні з минулим роком. Саме цей сегмент забезпечує і експортний попит на українську продукцію. Виробництво свинини і яловичини дещо зменшилось, а його темп значно уповільнився. 

Слід зазначити, що за рахунок нарощування власного виробництва м’яса загальний обсяг імпорту м’яса зменшився і при цьому, спостерігається збільшення його експорту. 

Найчастіше українську м’ясну продукцію купували Нідерланди, Саудівська Аравія, Словаччина, Китай, Азербайджан, Велика Британія, Грузія. 

Україна ж здебільшого імпортувала м’ясну продукцію з Польщі, Іспанії, Франції, Нідерландів, Данії, Угорщини, Канади. 

Мінагрополітики


Приєднуйтесь до Uteka у Telegramm

Коментарі до матеріалу
Швидка реєстрація
Будьте в курсі змін і актуальних тем, задавайте питання.
Популярне
02.09.2025
Топ-20 новин минулого тижня
Найбільш цікаві новини минулого тижня Роз’яснення Мінекономіки щодо організації бронювання військовозобов’язаних: лист від 19.08.2025 З 28 серпня Господарський кодекс втратить чинність: що передбачає реформа Уряд оновив порядок перетину кордону особами від 18 до 22 років Президент під...
17.07.2025
Кабмін оновив правила визначення критичності підприємств для бронювання працівників
Порядок та Критерії, за якими бронюють працівників підприємств, знову зазнали змін. Розглянемо, кого цього разу це стосується. Більше за темою: Зарплатні критерії для бронювання працівників: обчислюємо середню зарплату Строки зберігання документів з військового обліку та бронювання Бронювання у ф...
26.08.2025
Роз’яснення Мінекономіки щодо організації бронювання військовозобов’язаних: лист від 19.08.2025
Мінекономіки: лист від 19.08.2025 № 2704-20/55225-03 щодо організації бронювання військовозобов’язаних. Більше за темою: Зарплатні критерії для бронювання працівників: обчислюємо середню зарплату Строки зберігання документів з військового обліку та бронювання Бронювання у фермерському ...
Нове
05.09.2025
У Дії стали доступними всі формати цифрового підпису для ЄС
Застосунок «Дія» тепер підтримує формат XAdES для Дія.Підпис. Це значно розширює можливості українців у взаємодії з європейськими сервісами та партнерами.  Більше за темою: Електронний документообіг: узгодження із контрагентами Застосунок «Дія» тепер підтримує формат XA...
05.09.2025
ДПС називає ключові переваги використання SAF-T UA для платників
SAF-T UA – це не лише технічне рішення, а й важливий крок до нової податкової культури, яка поєднує український досвід із найкращими світовими практиками.  Більше за темою: Перевірки контролюючими органами: що важливо знати суб'єктам господарювання Важливий крок до цифровізації податково...
05.09.2025
Що пропонує Мінекономіки для дерегуляції та поліпшення бізнес-клімату
Інструменти, які забезпечать роботу нової системи: «Пульс» – єдина точка входу для сигналів від бізнесу; Дашборд бізнес-клімату – агрегує всі проблеми та відображає їхній статус вирішення; регулярні data-driven звіти для керівництва держави; цифрові сервіси «єДозвіл&raq...
Кращі матеріали