Облік діяльності підсобних виробництв на сільськогосподарських підприємствах
30.01.2017 1121 0 1
Сільськогосподарські підприємства все частіше самостійно переробляють вирощену продукцію рослинництва, використовуючи її надалі у вигляді кормів. Виробництво з переробки сільгосппродукції належить до розряду підсобних (промислових) виробництв.
Підсобні (промислові) виробництва, що випускають продукцію для годування тварин, в основному переробляють:
- зерно (виробництво дерті, роздробленого зерна);
- олійні культури (виробництво олії, шроту, макухи)
- і виробляють комбікорм (кормові суміші, добавки).
Наша консультація розповість про роботу олійного цеху, який виробляє соєвий шрот і соєву олію. Соєвий шрот стає в подальшому однією зі складових комбікорму.
Облік витрат виходу продукції
Для обліку витрат у підсобних (промислових) виробництвах на сільськогосподарських підприємствах призначено субрахунок 233 рахунка 23 «Виробництво», за дебетом якого відображають витрати, за кредитом – вихід продукції. Облік витрат ведуть за видами виробництв (наприклад, 233 «Крупорушка»,«Олійний цех»,«Кормоцех») і статтями витрат.
Повна версія доступна тільки передплатникам
Підпишіться на онлайн сервіси для бухгалтерів та кадровиків Uteka. Отримайте повний доступ бібліотеки безпечних рішень, які роблять вашу роботу ефективнішою.
Що входить в передплату?
і приклади
доступу
питання експерту
оновлення
матеріалів
матеріалів c 2015 року