Цей матеріал – для сільгосппідприємств, що планують або починають займатися переробкою овочів та фруктів. Зокрема, розповідаємо про організаційні аспекти обліку та калькулювання продукції цих підсобних промислових виробництв.
Повна версія доступна тільки передплатникам
Підпишіться на онлайн сервіси для бухгалтерів та кадровиків Uteka. Отримайте повний доступ бібліотеки безпечних рішень, які роблять вашу роботу ефективнішою.
У статті розглянуто порядок документального оформлення та бухгалтерського обліку приросту живої маси тварин. Наведено приклади оцінювання приросту за справедливою та первісною вартістю.
Як вести первинний і бухгалтерський облік приросту живої маси тварин у сільському господарстві? Які документи офор...
У статті висвітлено ключові аспекти бухгалтерського обліку в баштанництві, розглянуто методи калькулювання, правила розподілу витрат і вимоги до первинного документування господарських операцій.
Вирощування баштанних культур – кавунів, динь, гарбузів – є сезонним напрямом рослинництва, щ...
Пасовищні корми включають зелену масу культурних, поліпшених і природних пасовищ, яка використовується на корм безпосередньо на полі (на кореню), а також скошену для заготівлі силосу, сінажу, трав’яного борошна або сіна. Від правильного документування цього процесу залежить точність облік...
У штатному розписі сільськогосподарського підприємства є посада «тракторист-машиніст». Відповідний запис зроблено у трудовій книжці працівника. Чи є правильною ця назва і чи матиме працівник право на пільгову пенсію?
А як бути, якщо працівник, у трудовій книжці якого зроблено неточний з...
У цьому матеріалі розглянемо, як правильно скласти посадову інструкцію для голови фермерського господарства (далі – ФГ). Зокрема, з’ясуємо, які розділи повинна мати інструкція та в якому випадку в неї слід вносити зміни.
У цьому матеріалі розглянемо, як правильно скласти посадову інстру...
Юридичні особи (в т. ч. ФГ) повинні подавати інформацію про своїх кінцевих бенефіціарних власників (далі – КБВ) (або про їх відсутність). За несвоєчасне подання такої інформації передбачено штрафні санкції. Про порядок та строки такого інформування розповімо в цій статті.
Юридичні особи (в т....
У статті розглянуто порядок документального оформлення та бухгалтерського обліку приросту живої маси тварин. Наведено приклади оцінювання приросту за справедливою та первісною вартістю.
Як вести первинний і бухгалтерський облік приросту живої маси тварин у сільському господарстві? Які документи офор...
У статті висвітлено ключові аспекти бухгалтерського обліку в баштанництві, розглянуто методи калькулювання, правила розподілу витрат і вимоги до первинного документування господарських операцій.
Вирощування баштанних культур – кавунів, динь, гарбузів – є сезонним напрямом рослинництва, щ...
Пасовищні корми включають зелену масу культурних, поліпшених і природних пасовищ, яка використовується на корм безпосередньо на полі (на кореню), а також скошену для заготівлі силосу, сінажу, трав’яного борошна або сіна. Від правильного документування цього процесу залежить точність облік...
У цій статті розглянуто, що таке ліквідаційна вартість саду, хто та як її встановлює, і чи можна її визначити як нульову.
Ліквідаційна вартість багаторічних насаджень, зокрема садів, безпосередньо впливає на розрахунок суми амортизації, а отже, – і на фінансовий результат підприємства. Амортиз...
Фізособи, які самостійно обробляють належні їм земельні ділянки, вирощують на них сільгосппродукцію і продають її на сторону (далі – одноосібники), у деяких випадках мають звітувати про отримані від продажу сільгосппродукції доходи і подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи (да...
У цьому матеріалі розглянемо, як правильно скласти посадову інструкцію для голови фермерського господарства (далі – ФГ). Зокрема, з’ясуємо, які розділи повинна мати інструкція та в якому випадку в неї слід вносити зміни.
У цьому матеріалі розглянемо, як правильно скласти посадову інстру...