Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 29.06.2022

29.06.2022 310 0 0

Шановні колеги!

Найбільш суттєві законодавчі зміни червня стосуються податкового обліку. Це – відновлення частини податкових перевірок і реєстрації ПН/РК. Ця тема викликає найбільшу кількість запитань у бухгалтерів. Тому в цьому випуску Uteka-Агро продовжує відповідати на них. Зокрема, розповімо про строки реєстрації ПН/РК та як відбувається зараз їх блокування/розблокування. Також розповімо, як єдиннику четвертої групи самостійно виправити помилку в декларації без застосування штрафних санкцій.

З випуску ви дізнаєтеся, як сільгосппідприємствам, які крім основної діяльності мають також підсобні промислові виробництва, організувати часткову завантаженість виробничих потужностей і персоналу, обліковувати витрати з часткового простою.

Крім того, докладно розповімо, як проводити готівкові та безготівкові розрахунки в разі реалізації сільгосппродукції на ринку.

Розглянемо й таке не менш важливе питання, як оформлення трудових відносин, зокрема можливість укладання у воєнний час строкового трудового договору й доцільність встановлення випробування.

Зверніть увагу: наближається дедлайн подачі юридичними особами інформації про своїх кінцевих бенефіціарних власників. Тому в наступному випуску Uteka-Агро розповімо про особливості подання інформації та відповідальність юросіб. А також ви дізнаєтеся, як підписувати ПН/РК та звітність, коли співробітник з КЕП звільнився, та як відображати у звітності з ПДВ операції платникам, унесеним до реєстру отримувачів дотації.

Корисного читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали