Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 05.07.2022

05.07.2022 275 0 3

Шановні колеги!

11 липня 2022 року спливає строк подання юрособами до ЄДР інформації про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності. Щоправда, окремі «воєнні» законодавчі норми дозволяють відтермінувати виконання цього обов’язку без жодних штрафів. Крім того, готовий законопроєкт, яким пропонується звільнити від обов’язку звітування про бенефіціарів тих юросіб, засновниками (учасниками) яких є лише фізичні особи.

Докладніше про це читайте в Uteka-Агро цього тижня.

Тож коли положення цього проєкту стануть законодавчими нормами (сподіваємось, це станеться найближчим часом), таким підприємствам та фермерським господарствам не потрібно буде подавати та оновлювати відомості про бенефіціарів – як цьогоріч, так і надалі.

Податкові зміни, які ще в лютому були внесені Законом від 12.02.2022 № 2260-IX, найбільше схвилювали платників ПДВ, адже безліч питань щодо термінів реєстрації ПН та подання декларації з ПДВ, порядку відображення податкового кредиту досі залишалися відкритими. Усі очікували роз’яснення від ДПС, і нарешті воно з’явилося! Наша редакція проаналізувала найсуттєвіші моменти з роз’яснення податківців і підготувала коментарі, які допоможуть вам краще зорієнтуватися в цих питаннях.

Також, відповідаючи на запитання, які ви нам задавали, ми підготували матеріали, з яких ви дізнаєтеся:

  • чи є можливість підписати звітність і ПН, якщо працівник із КЕП звільнився;
  • як складати податкові накладні та подавати звітність сільгосппідприємствам, унесеним до реєстру отримувачів бюджетної дотації;
  • особливості подання форми № 20-ОПП у воєнний час;
  • як формувати подорожні листи автотранспорту та сільгосптехніки в конфігурації «БАС АГРО. Бухгалтерія».

Наступного тижня ми приділимо увагу одній з найзатребуваніших на сьогодні тем для аграріїв – жнивам і розповімо про облік вирощеного зерна та особливості його експорту. А також обговоримо, як Мінфін пропонує платникам податків доводити свою неможливість виконувати податкові обов’язки.

Корисного вам читання!

Читати розсилку >>>

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали