Постановою КМУ від 27.12.2018 р. № 1164 затвердив нові Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Такими критеріями є:
Ризики настання негативних наслідків від провадження господарської діяльності у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення визначено у додатку 1.
Перелік критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, їх показники та кількість балів за кожним показником визначено у додатку 2.
Віднесення суб’єкта господарювання до високого, середнього або незначного ступеню ризику здійснюватметься з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями, за такою шкалою:
Як часто перевірятимуть госпсуб'єктів?
Планові перевірки здійснюватимуться з такою періодичністю:
Якщо за результатами планових та позапланових перевірок протягом останніх 6 років для суб’єктів господарювання, які віднесені до середнього ступеня ризику, та протягом останніх 10 років для суб’єктів господарювання, які віднесені до незначного ступеня ризику, у суб’єкта господарювання не виявлено суттєвих порушень вимог законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, наступний плановий захід державного нагляду (контролю) щодо такого суб’єкта господарювання буде здійснюватися не раніше ніж через період часу, встановлений для відповідного ступеня ризику, збільшений в 1,5 раза.
Ця постанова набере чинності в день опублікування.
https://www.kmu.gov.ua