Оновлено санітарний регламент роботи ресторанів і кафе на час карантину
Головний державний санлікар України встановив нові протиепідемічні заходи у закладах громадського харчування на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Вони закріплені постановою від 30.12.2020 р. № 57.
Вони визначають сферу відповідальності осіб, які пройшли відповідний інструктаж та призначені відповідальною за дотриманням протиепідемічних заходів, а також порядок забезпечення персоналу закладу засобами індивідуального захисту.
У закладах, що здійснюють обслуговування на виніс та/або на відкритих (літніх) майданчиках:
- прийом замовлень відбувається дистанційно (телефоном, з використанням засобів телекомунікацій), через спеціально облаштоване вікно (вхідні двері) закладу або безпосередньо через персонал закладу, які здійснюють обслуговування клієнтів на відкритих (літніх) майданчиках (офіціантів);
- видача замовлень клієнтам або офіціантам та розрахунок здійснюється через спеціально облаштоване вікно або через вхідні двері закладу;
- видача замовлень на виніс здійснюється виключно в закритій тарі/упаковці;
- персонал, що здійснює обслуговування на відкритих (літніх) майданчиках, отримує замовлення та здійснює розрахунок без входу до приміщення.
У закладах, що здійснюють обслуговування в приміщенні:
- забороняється самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу представника персоналу закладу;
- забороняється функціонування дитячих кімнат;
- забороняється проведення заходів, визначених КМУ;
- забороняється приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);
- забороняється функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтами;
- у закладах швидкого харчування страви, напої, підноси та столові прибори повинні видаватися персоналом на прохання відвідувача.
moz.gov.ua
Коментарі до матеріалу