Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Випуск: Головні бухгалтерські новини тижня (28.08-01.09.2023)

04.09.2023 269 0 0

Зміни в законодавстві з 28 серпня по 1 вересня 2023 року

Про що треба знати на цьому тижні?

Ситуація з блокуванням ПН стабілізувалася - повідомив Гетманцев

За словами Голови податкового комітету ВРУ Данили Гетманцева, ситуація з блокуванням податкових накладних стабілізувалася.

НБУ встановив «стелю» для курсу долара в обмінниках та банках

Нова Стратегія розвитку фінансового сектору України передбачає, що курс долара на готівковому ринку не повинен відхилятися від офіційного більш ніж на 5%.

Законопроєкти №9569 та №9570 погіршують адміністрування ЄСВ і збільшують видатки ПФУ

Фахівці Української Ради Бізнесу детально проаналізували проєкти законів №9569 та №9570 та зазначають, що ці проєкти є недоцільними у поточних умовах, їх реалізація погіршить адміністрування ЄСВ та призведе до збільшення видатків на Пенсійний фонд. 

Важливо:

Звітувати з ПДВ за серпень потрібно буде за новою формою

Нова форма декларації з ПДВ буде введена з 1 вересня 2023 року, починаючи зі звітування за серпень 2023 року. Однак, сама форма декларації залишається незмінною.

Як оформити та/або переоформити бронювання військовозобов'язаних: роз’яснює Мінекономіки

Мінекономіки у своєму листі від 18.08.2023 №2704-20/43397-01 зупинилося на вимогах Порядку бронювання військовозобов'язаних №45.

Нові правила заповнення платіжок для сплати податків та ЄСВ

Запроваджено спрощення алгоритму заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції платниками та органами виконавчої влади шляхом скорочення кількості його обов’язкових полів.

Визначення граничного обсягу доходу для подальшого перебування на єдиному податку III групи зі ставкою 3% або 5%

Головне управління ДПС у Житомирській області інформує, що у 2023 році граничний обсяг доходу для платників єдиного податку третьої групи зі ставкою 3 або 5 відсотків визначається пропорційно до кількості календарних місяців поточного календарного року, протягом яких платник єдиного податку не застосовував спрощену систему з особливостями оподаткування.

Актуально:

Військово-обліковий документ при працевлаштуванні на роботу

Роботодавець повинен перевіряти наявність у чоловік віком від 18 до 60 років військово-облікових документів: у військовозобов’язаних – військових квитків або тимчасових посвідчень, а у призовників – посвідчень про приписку до призовних дільниць.

Як перевірити сплату ЄСВ онлайн?

Перевірити, чи сплачує роботодавець за вас страхові внески, можна на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України або у мобільному додатку “Пенсійний фонд”.

Відрядження за основним місцем роботи: що ставити в Табелі за сумісництвом?

У такому разі у табелі обліку робочого часу можна вказати позначку «НЗ» або позначку «ІН».

Читайте нове:

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали