Із цієї консультації ви дізнаєтеся:
Перш за все зазначимо, що забійно-санітарний пункт господарства (ферми) (далі – забійний пункт) – це відповідно обладнана будівля, призначена для внутрішньогосподарського забою тварин, первинної переробки та тимчасового зберігання м’яса й інших продуктів забою з наступним їх використанням для потреб господарства після проведення ветеринарно-санітарної експертизи (п. 2 Правил передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів, затверджених наказом Держдепартаменту ветмедицини від 14.01.04 р. № 4).
Зверніть увагу: на забійному пункті сільгосппідприємства допускається проводити забій лише внутрішньогосподарський (тобто продукція такого забою підлягає використанню для господарських потреб, наприклад на харчування працівників) та вимушений (у разі отримання тваринами травм, фізичних ушкоджень тощо та якщо подальше лікування є неефективним чи економічно недоцільним). А ось забивати тут тварин, які належать іншим господарствам або громадянам, а також для подальшої реалізації в торговельній мережі або м’ясопереробним підприємствам, чинним законодавством заборонено.
Робота цього підрозділу має бути узгоджена з державною установою ветмедицини району (міста) та відповідати чинним ветеринарно-санітарним вимогам до підприємств щодо забою тварин, регламентованих:
⚠ Ви не авторизовані!
Особистий кабінет, обране, моя база та інші сервіси доступні лише авторизованим користувачам. Будь ласка, увійдіть до свого облікового запису або зареєструйтеся.