Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Виноградарство в Україні: скільки можна заробити з гектара

Редакція

04.04.2017 2558 0 0

Виноградарство — перспективна область вітчизняного сільського господарства. Однак після анексії Криму Україна втратила не тільки 17 тисяч гектарів виноградників, але і виноробні підприємства, які забезпечували материк вином на 60%.

З тих пір ми стали звертати увагу на інші українські регіони, які мають сприятливі умови для вирощування винограду. І поки великі виноградні плантації вимагають додаткових дотацій та фінансування від держави, малі виноробні господарства впроваджують в Україні культуру споживання вина, маючи більше можливостей для виробництва унікальних колекційних вин.

Чи зможе Україна перетворитися на маленьку Францію?

Українці готові платити реальну ціну за виноград

Виноград – дуже прибуткова культура, хоча і окупається лише через чотири роки після закладання винограднику.

Столові сорти користуються влітку великим попитом – залежно від сорту один кілограм винограду коштує від 25 до 40 гривень. Покупці, знаючи, що виноград місцевий, не привізною, його швидко розбирають. Часто люди приїжджають за ним прямо на виноградник.

На виставках у Вінниці плоди теж розкуповують одразу ж.

А територія України є надзвичайно сприятливою для вирощування винограду, адже у нас придатна для цього грунт, сприятливий клімат і вже є перевірені районовані суперурожайные сорту.

В Україні є чудові, перевірені роками селекції та сорти. У нас немає потреби у винограді з Туреччини, Єгипту, Молдови. Адже ми можемо самі, при правильному підході, забезпечувати себе даним продуктом.

Продається все: і лоза, і вино

Крім плодів, щорічно з кожного куща зрізають лозу, яку потім висаджують і укорінюють, формуючи саджанець. Посадковий матеріал у весняний та осінній період року успішно продається. Вартість одного саджанця в залежності від сорту – від 50 до 80 гривень.

Попит на якісне натуральне вино з високоякісного виноматеріалу – колосальний! Ціна за літр може бути, як за 10 кг свіжого винограду. Але клієнти готові за хороший продукт "голосувати гривнею".

Детальніше: http://hyser.com.ua/

 

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали