Україна може добре заробити на ягодах і горіхах
25.04.2017 137 0 0
Виробництво нішевою продукції в Україні дозволить малому виробнику стати великим.
Українським малим виробникам необхідно сфокусуватися на виробництві нішевих культур, що дозволить стати серйозним гравцем на високомаржинальних ринках в недалекому майбутньому.
Вирощування та переробка нішевих агрокультур є цікавим напрямком диверсифікації виробництва та експорту як для малих фермерів, так і для великих компаній.
Нішеві культури, до яких ми відносимо, наприклад, органіку, сорго, прянощі, горіхи і ягоди, або свіжу зелень або часник, мають сьогодні свої переваги з точки зору їх виробництва. Перевага полягає в тому, що в цих нішах поки відносно невелика конкуренція. Часто такі культури не вимагають значних інвестицій в організацію виробництва, але при цьому забезпечують високий рівень рентабельності.
Виробники нішевою продукції повинні вже сьогодні мати реальні можливості співпраці з великими мережами супермаркетів в Україні для реалізації своєї продукції. А це, в свою чергу, може стати великим шансом вийти на європейські ринки за сприяння цих мереж. Ключовим чинником є бажання самого виробника змінюватися, вчитися, впроваджувати відповідні стандарти якості і товарного вигляду продукції, починаючи з простих речей, таких як впровадження системи HACCP на виробництві та в переробці.
Джерело: http://hyser.com.ua/economics/188966-...
Коментарі до матеріалу