Названо найдорожчі у виробництві продукти
29.03.2017 190 0 0
Людям потрібно переосмислити свою харчову культуру і скоротити або відмовитися від вживання деяких продуктів.
У першу трійку найдорожчих у виробництві продуктів харчування входять яловичина, креветки і горіхи.
Зокрема, на виробництво одного кілограма яловичини йде близько 15 тисяч літрів води — в три рази більше, ніж для курятини, і в 18 разів більше, ніж для пшениці.
Креветки потрапили в список, оскільки на отримання кілограма м'яса готових креветок потрібно у 25 разів більше (по масі) корму. Вирощування горіхів, як і яловичини, потребує багато води. Наприклад, у Каліфорнії приблизно десять відсотків використовуваних людиною водних ресурсів йде на виробництво мигдалю. З горіхів рекомендується вживати каштани.
Інші місця в списку займають картопля фрі (один з головних джерел харчових відходів), кави (на виробництво чашки напою потрібно 550 чашок води), банани (для їх вирощування використовується занадто багато азотних, фосфорних і калійних добрив) і шоколад (на отримання стограмової плитки йде дві тисячі літрів води).
Протягом найближчих 30 років населення планети може збільшитися приблизно на 2,5 мільярда людей і досягти 10 мільярдів. Це вимагає переосмислення харчової культури і скорочення або відмови від вживання деяких з перерахованих вище продуктів.
Джерело: http://hyser.com.ua/life_style/nazvan...
Коментарі до матеріалу