Делікатесу підійшла земля — в Україні будуть трюфеля
22.11.2016 269 0 0
Трюфелі – це світовий делікатес, який цінується дуже дорого. Більшість людей ніколи в житті не пробували даний гриб, тому відповісти, який на смак трюфель, зможе далеко не кожен. Трюфель дуже рідкісний, росте тільки в певній місцевості, приблизно в 30 сантиметрів вглиб землі, тому його пошуки досить трудомісткі.
У Регіональному ландшафтному парку Харкова планують вирощувати трюфелі. Едуард Ено, власник однієї з найстаріших в Бордо (Франція) трюфельних плантацій зазначає, що в парку існують всі необхідні для вирощування грибів умови.
Проби землі показали відповідний її склад, місце в лісі з відповідним освітленням і рівнем вологості для саджанців теж є. Навесні фахівці мають намір провести експериментальну висадку молодих дубів і горіхів, щеплених міцелієм, а от першого врожаю доведеться почекати 5-6 років. Вирощування трюфелів — проект довгостроковий, він вимагає терпіння, наполегливості і працелюбності. Але воно того варто — це буде перша в Україні трюфельна ферма, зауважує француз.
У майбутньому в Регіональному ландшафтному парку планують відкрити ще й школу по вирощуванню трюфелів. За словами Ено, цей процес надзвичайно цікавий і важливий з точки зору екологічної освіти. Крім того, на фермі можна буде проводити екскурсії.
Що стосується організації бізнесу на вирощуванні грибів, то він може приносити реальний прибуток і високий, стабільний дохід. Хоч це справа та витратна, але цілком перспективна і відмінно підійде людям, які хочуть зайнятися чимось цікавим і прибутковим.
Відшукати трюфеля досить складно із-за того, що вони ростуть в землі. В країнах, де їх вирощують, мисливці відправляються на пошуки грибів зі спеціально навченими собаками. Собак відповідних порід тренують з дитинства, спочатку в молоко додають настій трюфелів, пізніше привчають приносити палицю із запахом грибів. З часом, дресировані собаки дуже швидко знаходять трюфелі у відповідній місцевості.
Трюфелі — рід делікатесних грибів з підземними сумчастими бульбовими плодами.
Існують сотні різновидів трюфелів, але найдорожчими є чорні трюфелі з Перігора у Франції і білі з Умбрії і П'ємонту в Італії.
Чорні трюфелі (французькі, літні, перигорские) ростуть в землі біля дубів і беріз. Чорно-коричневі зовні, такі гриби мають червоно-коричневий колір всередині.
Трюфеля, що вживаються в їжу, – досить коштовний делікатес. Їм притаманний сильний грибний смак, який перемішується з ароматом смаженого соняшникового насіння і волоських горіхів. Смак і запах дуже яскраво виражені, тому трюфелі – це дуже цінний інгредієнт для різних дорогих і екзотичних страв.
Джерело: http://hyser.com.ua/
Коментарі до матеріалу