Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Оплачуємо роботу кухаря в закладі загальної середньої освіти

27.12.2019 4136 0 0

Умови та оплата праці в бюджетних установах (частина 1)

Організація харчування учнів є однією з головних функцій закладу загальної середньої освіти (далі – ЗЗСО). Покажемо, як визначається кількість штатних одиниць кухарів для шкільного харчоблоку та розраховується заробітна плата цих працівників.

Відповідальність за організацію харчування учнів (вихованців) у ЗЗСО незалежно від підпорядкування, типів і форм власності, дотримання в них вимог санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм покладається на засновників (власників), керівників цих закладів. Норми та порядок організації харчування учнів (вихованців) у закладах загальної середньої освіти встановлюються КМУ (п. 3 ст. 22 Закону від 13.05.99 р. № 651-XIV «Про загальну середню освіту»).

Порядок розрахунку штатних посад працівників харчоблоків ЗЗСО визначено Типовими штатними нормативами закладів загальної середньої освіти, затвердженими наказом МОН від 06.12.10 р. № 1205 (далі – Штатні нормативи № 1205).

Зверніть увагу: визначені Штатними нормативами посади працівників харчоблоку вводяться в закладах, що самостійно організовують харчування учнів, які згідно із чинним законодавством забезпечуються харчуванням.

Посаду кухаря також уводять лише в школах, які самостійно організовують харчування учнів 1–4-х класів та інших учнів, яких законодавство зобов’язує забезпечувати харчуванням. У табл. 1 покажемо, як розрахувати необхідну кількість таких працівників.

Повна версія доступна тільки передплатникам

Кращі матеріали