Оплачуємо роботу кухаря в закладі загальної середньої освіти
Умови та оплата праці в бюджетних установах (частина 1)
Організація харчування учнів є однією з головних функцій закладу загальної середньої освіти (далі – ЗЗСО). Покажемо, як визначається кількість штатних одиниць кухарів для шкільного харчоблоку та розраховується заробітна плата цих працівників.
Відповідальність за організацію харчування учнів (вихованців) у ЗЗСО незалежно від підпорядкування, типів і форм власності, дотримання в них вимог санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм покладається на засновників (власників), керівників цих закладів. Норми та порядок організації харчування учнів (вихованців) у закладах загальної середньої освіти встановлюються КМУ (п. 3 ст. 22 Закону від 13.05.99 р. № 651-XIV «Про загальну середню освіту»).
Порядок розрахунку штатних посад працівників харчоблоків ЗЗСО визначено Типовими штатними нормативами закладів загальної середньої освіти, затвердженими наказом МОН від 06.12.10 р. № 1205 (далі – Штатні нормативи № 1205).
Зверніть увагу: визначені Штатними нормативами посади працівників харчоблоку вводяться в закладах, що самостійно організовують харчування учнів, які згідно із чинним законодавством забезпечуються харчуванням.
Посаду кухаря також уводять лише в школах, які самостійно організовують харчування учнів 1–4-х класів та інших учнів, яких законодавство зобов’язує забезпечувати харчуванням. У табл. 1 покажемо, як розрахувати необхідну кількість таких працівників.
Повна версія доступна тільки передплатникам
Отримайте відповідь на своє питання зараз і забезпечте себе від питань в майбутньому. Підпишіться на електронне видання для бухгалтерів і керівників Uteka
Що входить в передплату?
і приклади
доступу
питання експерту
оновлення
матеріалів
матеріалів c 2015 року