Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 26.07.2022

26.07.2022 315 0 2

Шановні колеги!

Розмір орендної плати є першим та основним, що цікавить орендодавця земельної ділянки. Тож саме плату за користування землею сторони договору погоджують насамперед. Процедуру встановлення та сплати орендної плати за державну чи комунальну землю набагато більше урегульовано законодавством, ніж аналогічні процеси в разі оренди приватних земель, зокрема і під час воєнного стану. Цього тижня ми розглянули питання сплати за користування землею сільгосппризначення фізособам у реаліях 2022 року.

Тож пропонуємо розібратися в тонкощах цих питань і визначитися з формами та варіантами виплати орендної плати, законодавчими підставами для індексації, коли застосування «натурального» коефіцієнта є обов’язковим, як правильно виплатити орендну плату сільгосппродукцією, а також як сплачувати ПДФО та військовий збір, як відобразити в об’єднаній звітності. Про все це читайте в готових публікаціях Uteka-Агро

Редакція Uteka-Агро уже працює над коментарями до нових нормативних документів. Невдовзі ми розповімо про останні зміни в трудовому законодавстві на час воєнного стану, Законі про бухоблік та іншій нормативці з бухобліку, а також про те, кому доведеться сплачувати МПЗ за 2023 рік.

Корисного читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро

Читати розсилку >>>

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали