Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 12.09.2023

12.09.2023 88 0 0

Вітаю, шановні колеги!

Останнім часом до нас звертається чимало сільгоспвиробників у зв’язку з отриманням дзвінків та листів від ДПС щодо встановлення і застосування РРО під час проведення розрахункових операцій. Сільгоспвиробники продають продукцію переважно власного виробництва і тому цікавляться, чи дійсно їм потрібні РРО. Нові публікації Uteka-Агро допоможуть вам розібратися, коли саме слід проводити розрахунки через РРО:

З 01.08.2023 набув чинності Закон від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким, зокрема, оновлено пп. 69.9 підрозд. 10 розд. ХХ ПК. З цієї дати для платників податків та контролюючих органів поновлено перебіг строків, визначених податковим та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи. Ми розповідаємо, як цей закон вплинув:

  • на відображення податкового кредиту з ПДВ, реєстрацію ПН, розблокування ПН та виправлення помилок – читайте матеріал;
  • на подання форми № 20-ОПП – у статті.

На практиці трапляється, що дата видаткової накладної відрізняється від дати ТТН на день-два, а то й більше. Чи допустимою є така розбіжність? Чи все-таки дати мають бути однаковими? Чи не викликає це запитань у контролерів? Як обґрунтувати різні дати видаткової накладної та ТТН? Відповіді знайдете тут.

Серед інших, не менш важливих тем є:

Майже для всіх сільгосппідприємств актуальною є тема використання пестицидів. Uteka-Агро починає публікувати цикл матеріалів, присвячених цій темі. Зокрема, розповідатимемо про зберігання, правила безпечних робіт з пестицидами та агрохімікатами, транспортування, перевірки в цій галузі, а також про бухоблік та податкові наслідки різних господарських операцій із цими ТМЦ. У першій публікації розповідаємо «Яких вимог слід дотримуватися продавцям пестицидів та агрохімікатів».

Наступного разу повідаємо про правила зберігання пестицидів, яких має дотримуватися суб’єкт господарювання. Крім того, редакція готує нові публікації на такі теми:

  • член ФГ купив земельну ділянку: як її передати в користування ФГ;
  • непідтверджений первинними документами податковий кредит: коли подавати уточнюючу декларацію;
  • податковий орган неправильно розрахував МПЗ для фізичної особи: як діяти.

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія СТАНКЕВИЧ,
головна редакторка Uteka-Агро, кандидат економічних наук

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали