Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 11.04.2023

11.04.2023 87 0 0

Шановні колеги!

Цього тижня поговоримо про податкову звітність, яку необхідно подати до 1 травня.

Зокрема, члени ФГ, у тому числі сімейних ФГ, зобов’язані подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2023 року. Ми розповіли, чи потрібно звітувати з ЄСВ членам ФГ, які не сплачували внесок за себе у 2022 році, а також який порядок подання такої звітності в разі сплати ЄСВ «Як членам ФГ відзвітувати з ЄСВ за 2022 рік»).

Якщо фізособа-одноосібник (тобто мешканець сільської місцевості, який не є членом сільськогосподарського підприємства) у 2022 році отримала дохід від продажу продукції рослинництва понад 78 000 грн та/або продукції тваринництва – понад 325 000 грн, то вона зобов’язана задекларувати такі доходи. Про порядок оподаткування доходу фізосіб-одноосібників, отриманого від продажу самостійно вирощеної на власних земельних ділянках сільгосппродукції, йдеться у статті «Декларація про майновий стан одноосібників».

Фізичні особи – підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, мають у власності або користуванні сільськогосподарські угіддя і займаються виробництвом сільгосппродукції, повинні не пізніше 1 травня подати декларацію з розрахованим МПЗ. Як обчислити МПЗ, заповнити та подати декларацію – у матеріалі «Як підприємцеві на загальній системі оподаткування задекларувати МПЗ».

Серед іншого, актуальними та корисними є такі публікації Uteka-Агро:

Публікації Uteka-Агро наступного разу будуть присвячені темі звітності за І квартал 2023 року. Зокрема, розглянемо особливості формування показників Розрахунку з ПДФО та ВЗ, декларації платників ЄП третьої групи, декларації з екологічного податку, декларацій з рентної плати за надра, з рентної плати за воду тощо.

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали