В Україні виробники збільшили переробку винограду
19.01.2017 158 0 0
Українські виробники збільшили переробку винограду на 30%.
У 2016 році українськими виробниками було перероблено майже 254 тисячі тонн винограду на виноматеріали, що на 30,8% більше ніж у 2015 році (190 тис тонн).
За деякими сортами винограду переробка зросла вдвічі або більше ніж удвічі. Зокрема, перероблено винограду по сортах: Мерло – 13,6 тис тонн (у 2015 році – 6,2 тис. тонн) – 220% до минулого року; Сухолиманський — 3,4 тис тонн (у 2015 році – 1,6 тис тонн) – 209% до минулого року; Сапераві (північний) — 10,5 тис тонн (у 2015 році – 5,3 тис тонн) – 196% до минулого року.
Крім того, переробка винограду сорту Піно (білий, чорний, сірий) склала 13,5 тис тонн (у 2015 році – 7 тис тонн), що на 192% більше минулого року.
Найбільше було перероблено на виноматеріали винограду сортів Каберне Совіньйон (35,5 тис т, 198% до минулого року), Шардоне (28,2 тис т, 139,5% до минулого року) і Аліготе (21,9 тис т, 91,4% до минулого року).
Джерело: http://hyser.com.ua/economics/156409-...
Коментарі до матеріалу