Щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв
21.09.2017 243 0 0
Зареєстровано законопроект № 6693 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв».
Проектом Закону України пропонується визначити порядок затвердження нових марок вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових керівником суб’єкта господарювання на підставі висновку Центральної галузевої дегустаційної комісії виноробної промисловості та/або дегустаційної комісії профільної наукової установи, та/або дегустаційної комісії галузевої громадської організації, що діють відповідно до порядку затвердженого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики, політики у сфері сільського господарства.
Законопроектом визначено правовий статус малого виробництва виноробної продукції, суб’єкта господарювання, який здійснює за повним технологічним циклом без додавання спирту виробництво та розлив у споживчу тару вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових в об’ємі, що не перевищує 10 000 декалітрів на рік, з виноматеріалів виключно власного виробництва (не придбаних), отриманих шляхом переробки плодів, ягід, винограду, меду власного виробництва.
Проект Закону передбачає спрощену процедуру ліцензування виробництва для малих виробництв виноробної продукції на основі декларативного принципу. Після прийняття цієї законодавчої ініціативи винороби, які виготовляють вино із власного винограду, зможуть отримати ліцензію на виробництво без проходження атестації, але за умови відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства для малих виробництв виноробної продукції. Контроль якості та безпеки вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових здійснюється акредитованою лабораторією, уповноваженою компетентним органом згідно з вимогами чинного законодавства.
Коментарі до матеріалу