В українських коньяках з'явиться більше вітчизняного коньячного спирту
28.10.2016 135 0 0
Квотування мінімального вмісту коньячних спиртів українського виробництва стимулюватиме розвиток виноградарства та сприятиме зміцненню бренду "Коньяк України".
З 1 січня 2017 року мінімальний вміст вітчизняних коньячних спиртів в коньяках українського виробництва становитиме мінімум 15%. Відповідні зміни будуть зафіксовані в "Правилах виробництва та зберігання коньяків України". Проект документу, розроблений Мінагрополітики, найближчим часом буде направлений на погодження зацікавленим міністерствам і відомствам.
Також відмічається, що в найближчі 10 років передбачено поетапне збільшення норми обов'язкового вмісту українських спиртів в вітчизняних коньяках. До 2026 року цей показник має становити мінімум 85%. Для порівняння, на сьогодні дві третини коньячних спиртів, які використовуються при виробництві коньяків в Україні, мають імпортне походження.
В Мінагрополітики також зазначають, на сьогодні в Україні діє 13 ліцензій на виробництво коньяку. Виробництво в 2015 році склало 2,96 млн дол. В Україні нараховується біля 1,5 тис господарств, які культивують виноград. Однак дефіцит власних виноматеріалів, зокрема для виробництва коньячних спиртів, оцінюється в декілька мільйонів дал. Це обумовлено, зокрема, тимчасовою окупацією Криму, де було зосереджено понад 30% площ виноградників.
За розрахунками спеціалістів, для покриття дефіциту необхідно збільшити площу виноградників мінімум на 20 тис га, що еквівалентно інвестиціям на рівні понад 12 млрд гривень.
Джерело: http://minagro.gov.ua/uk/node/22455
Коментарі до матеріалу