Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора від 30.04.2024

30.04.2024 43 0 0

Шановні колеги!

Цього тижня ми розглянули такі теми.

Нові правила мобілізації, що стосуються суб’єктів господарювання. У квітні цього року Верховна Рада прийняла закон, який змінює мобілізаційні правила та правила військового обліку.

Ця подія викликала у суб’єктів господарювання чимало запитань та побоювань, про що свідчать ваші дзвінки на консультаційну лінію. Тому ми докладно розповіли, у чому саме полягають зміни, які так чи інакше торкнуться діяльності СГ, відповіли на ваші запитання та розвіяли деякі міфи, що виникли навколо нового закону.

Порядок виправлення помилки в декларації з податку на прибуток. Через побоювання декларувати збитки, а іноді й на прохання податківців підприємства не показують від’ємне значення об’єкта оподаткування. Але, подавши звітну прибуткову декларацію, згодом прагнуть виправити «помилку». Пік виправлення «збиткових» помилок очікувано припадає на квітень – початок травня, коли треба відновити реальну картину, щоб урахувати ці збитки в поточних деклараціях і зменшити базу оподаткування.

Щоб вам було простіше впоратися із цим завданням, ми допоможемо вам обрати варіант виправлення помилки і покажемо, як заповнити уточнюючу декларацію та додаток ВП.

Вплив відпустки за свій рахунок на тривалість щорічної відпустки. На консультаційну лінію надходить багато запитань про те, чи включається період відпустки без збереження зарплати до стажу, який дає право на надання щорічної відпустки. Сумніви бухгалтера зрозумілі: нині працівники можуть брати так звану відпустку за свій рахунок за безліччю підстав, але не кожна підстава дозволяє включити період такої відпустки до «відпусткового» стажу працівника.

Щоб ви не припустилися помилок, ми розглянули всі практичні ситуації, про які ви нам розповіли, відповіли на всі ваші запитання і докладно пояснили, коли відпустка за свій рахунок дає право на отримання основної щорічної відпустки, а коли – ні.

Більш детально за посиланням

Наступного тижня в публікаціях Uteka-Комерція ми розглянемо питання, пов’язані з роздрібною торгівлею:

  • організація роздрібної торгівлі;
  • облік товарів у роздробі: придбання, реалізація та повернення;
  • маркетингові послуги у роздрібній торгівлі;
  • бонуси та знижки: порядок надання та облік.

Корисного вам читання!

З повагою
Зінаїда ОМЕЛЬНИЦЬКА,
головна редакторка Uteka-Комерція

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Комерція»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права

4428 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали