В Україні збільшилося виробництво м'яса птиці на 20%
26.04.2017 101 0 0
Дані Держстату свідчать про те, що українські підприємства в березні 2017 року виробили близько 104,8 тис. т м'яса птиці, що на 20% більше, ніж у лютому того ж року і на 23% більше, ніж у березні 2016 року.
Збільшення промислового виробництва свіжого та охолодженого м'яса порівняно з минулорічним значенням зазначається на рівні 29% (81 тис. т, а мороженого – на 5% (23,4 тис. т).
За перші три місяці року українські підприємства виробили 289 тис. т м'яса птиці, що на 19,4% (+47 тис. т) перевищує показник аналогічного періоду минулого року.
Обсяг експорту м'яса птиці за вказаний період збільшився на 24 тис. т і становив 65 тис. т (більше 22% від загального виробництва).
У 2016 році українські підприємства виробили 991 тис. т м'яса птиці, що на 12% більше, ніж у 2015 році, загальний обсяг експорту м'яса птиці з України склав 240 тис. т (+49% до значення за 2015 рік), частка експорту в загальному обсязі виробництва підприємствами – 24%. Нагадаємо, що Україна буде здійснювати поставки птиці в Саудівську Аравію за новою формою сертифіката.
Варто нагадати, що в Україні після завершення Великодніх свят очікується зниження цін на м'ясо. Про це розповіли експерти Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ). За підрахунками фахівців, ціни знизяться в межах 6 – 10% під впливом спадного цінового тренда на ринку живої худоби.
Джерело: http://hyser.com.ua/economics/v-ukrai...
Коментарі до матеріалу