Експорт українського цукру збільшився у 8 разів
31.05.2017 111 0 0
У І кварталі 2017 року на зовнішні ринки було поставлено 267,4 тисячі тонн цукру загальною вартістю $131,5 млн. Це у 8,6 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли було експортовано 29,6 тисячі тонн цукру на $15,2 млн.
У січні-березні 2017 року найбільше українського цукру було експортовано до країн Африки та Азії на загальну суму $108,8 мільйонів. На європейські ринки було поставлено на $21,2 млн.
У розрізі країн, найбільшими покупцями солодкого продукту з України стали Кот-Д’івуар ($16,2 млн), Шрі-Ланка ($16 млн), М’янма ($12 млн) та Лівія ($11,4 млн).
Найбільшим імпортером цукру у І кварталі 2016 року була Румунія ($10,3 млн).
Нагадаємо, що за січень-березень 2017 року готових харчових продуктів, до яких відноситься цукор, було експортовано на суму $753 млн. Найбільші частки у цій позиції мають макуха ($230 млн) та цукор ($131,5 млн).
Джерело: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publ...
Коментарі до матеріалу