Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Агро-новини на 06.02.17 г.

Редакция

07.02.2017 131 0 0

В Європі значно скоротилася кількість ферм

Кількість ферм в ЄС скоротилася більше ніж на 25%.

Згідно цим даним, в 2005-2013 роках число господарств в ЄС (за виключенням Хорватії) знизилося на 26,3%, що відповідає середньорічному зниженню на 3,7%.

Істотне зменшення числа господарств відзначають в Словаччині — 12,5%, Болгарії — 8,9% і Польщі — 6,6%.

Єдиною країною ЄС, в якій був відзначений ріст числа ферм стала Ірландія, де протягом звітного періоду було відзначено зростання числа господарств в середньому на 0,6 %/рік, що еквівалентно близько 7 тис нових підприємств.

Площа сільськогосподарських угідь в 28 країнах ЄС в період 2005-2013 роки була досить стабільною і склала 174,6 млн га, але середній розмір ферми в ЄС в той час зростав.

На Францію в 2013 році припало 15,9% від загальної площі земель сільськогосподарського призначення в ЄС, на Іспанію — 13,3%, Великобританію — 9,9%, Німеччину — 9,6%.

В Україні суттєво впала кількість продажів яєць

За підсумками 2016 р українські підприємства реалізували 6,58 млрд шт яєць, що на 18,9% менше, ніж за аналогічний період 2015 р.

Згідно з повідомленням, за звітний період найбільша кількість яєць реалізували в Київській (1,63 млрд шт, -1,1%), Дніпропетровській (0,51 млрд шт, + 1,2%) і Полтавській (0,45 млрд шт, + 11,6%) областях.

При цьому, найбільший приріст реалізації яєць зафіксовано в Житомирській (79,9% до 70,89 млн штук) і Хмельницькій (+ 55,9% до 34,32 млн штук) областях.

Виробництво продукції свинарства виросло за рік майже на 2%

Так, за згаданий період українські підприємства виробили майже 231 тис. т свинини, а за останній місяць осені — майже 21 тис. т чи на 5,4% більше ніж у листопаді попереднього року.

Заморожену свинину протягом передостаннього місяця року виробляли активніше (1,3 тис. т) — на 9,3% більше ніж у відповідний період 2015-го. Проте сукупні обсяги виробництва замороженої свинини на чверть менші ніж рік тому та склали 11,3 тис. т. Трохи менші були й обсяги випуску сушеного, соленого чи копченого м’яса свиней у відрубах — 11,13 тис. т (мінус 8,4%). У наслідок таких змін загальні результати переробки свинини збільшилися, порівняно з аналогічним періодом минулого року на 1,7%.

Джерело: http://teren.in.ua/2017/02/06/agro-no...

Комментарии к материалу

Лучшие материалы