В Україні з'являться нові вимоги до виробництва коньяків
Виробників коньячної продукції зобов’яжуть використовувати частки вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків.
Відповідні нововведення зареєстровані Міністерством юстиції в нових “Правилах виробництва коньяків України”.
Для виробників коньячної продукції важливим нововведенням є обов’язкове використання частки вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України.
Це означає, що виробники ординарних коньяків України при їх виробництві щорічно будуть поступово збільшувати частку коньячних спиртів вітчизняного походження.
З 2019 року частка вітчизняних коньячних спиртів при виробництві коньяків України повинна становити 15%, у 2020 році – 20%, у 2021 році – 25%, в 2022 році – 30%, в 2023 році – 40%, у 2024 році – 50%, у 2025 році – 60%, в 2026 році – 70%, в 2027 році – 85%.
Раніше для виготовлення ординарних коньяків України частина виробників використовувала іноземний коньячний спирт і дотувала іноземних виробників сировини.
Введення в дію нових правил забезпечить збільшення площ під виноградними насадженнями і, як наслідок, підвищення рівня соціального значення галузі та зростання кількості відрахувань у бюджети різних рівнів.
Нові вимоги до виробництва коньяків України будуть опубліковані 14 серпня в офіційному Віснику міністерства юстиції.
https://www.epravda.com.ua/
Коментарі до матеріалу