Сім безкоштовних курсів електронного навчання
15.03.2016 194 0 0
Вираз «електронне навчання» був у всіх на слуху ще двадцять років тому - а вже тепер, коли Інтернет запрацював на повну силу, і говорити нема чого. Сьогодні електронне навчання зробили загальнодоступним багато організацій, включаючи і ФАО: нашими пропозиціями скористалися понад 400 тисяч охочих повчитися. Центр електронного навчання ФАО пропонує безкоштовні інтерактивні курси англійською, французькою та іспанською мовами з цілого ряду тем: будь то продовольча і харчова безпека, зміна клімату або питання володіння і користування ресурсами. Курси призначені для фахівців з сільського господарства і продовольчої безпеки, студентів, а також для всіх, хто цікавиться пропонованою ФАО тематикою.
Більш ніж з 50 курсів, які ми вивчили, були обрані сім, які, на наш погляд, викличуть у вас інтерес і допоможуть вам розширити свої знання. Ось вони:
1. Харчування, продовольча безпека і джерела коштів для існування: основні поняття
Якщо ви займаєтеся розробкою і реалізацією програм, інвестиційних планів або заходів політики, що мають відношення до проблем харчування, і вам потрібно короткий посібник з цієї тематики і основні визначення, то цей курс - для вас. Він являє собою короткий 35-хвилинний модуль, в якому розглядаються основні терміни і поняття в області продовольства і харчування, продовольчої безпеки та засобів для існування.
2. Зміна клімату і продовольча безпека
Глобальне потепління тягне за собою посилення мінливості погодних умов, через яке вже зараз знижується врожайність культур. Курс складається з 4 розділів тривалістю від 20 до 60 хвилин кожен. Він дає уявлення про вплив зміни клімату на продовольчу безпеку і про те, що таке кліматично оптимізоване сільське господарство - підхід, який може сприяти адаптації до зміни клімату та пом'якшення його наслідків, а також сприяти продовольчій безпеці і розвитку.
3. Посилення фенотипічних ознак з метою ефективного використання генетичних ресурсів рослин
Цей безкоштовний онлайн-курс допомагає підвищити ефективність попередньої селекційної роботи з метою поліпшення генетичних ресурсів і створює основу для взаємодії між керівниками генних банків і селекціонерами. Заінтригувало? Відкрийте для себе широкий спектр теоретичних і практичних аспектів цієї проблеми, починаючи з основних понять і схем застосування попередньої селекції до питань регулювання. Курс складається з п'яти розділів і розрахований приблизно на 16 годин самостійного навчання.
4. Відповідальне регулювання питань володіння і користування ресурсами
Вам потрібно отримати уявлення про те, що таке Добровільні керівні принципи відповідального регулювання питань володіння і користування земельними, рибними і лісовими ресурсами? Цей онлайн-курс допоможе вам зрозуміти, в чому суть цих керівних принципів і як їх застосовувати на практиці в умовах вашої країни. Курс розбитий на 5 уроків тривалістю від 30 до 90 хвилин кожен.
5. RuralInvest: підготовка ефективних інвестиційних пропозицій
Цей шестигодинний курс ознайомить вас з основними концепціями, що лежать в основі інструментарію RuralInvest: ви дізнаєтеся, що таке інвестиції, чому інвестування вимагає колективного підходу, і які інструменти потрібні для того, щоб оцінити пріоритети і можливості бенефіціарів. Після закінчення курсу ви можете пройти тест на засвоєння пройденого матеріалу. Ті, хто успішно пройшли тест, отримають відповідний сертифікат.
6. Системи соціального захисту: введення
Системи соціального захисту традиційно використовуються для надання допомоги людям, які тимчасово опинилися в скрутному становищі, і можуть сприяти розвитку в довгостроковій перспективі. Курс присвячений питанням використання і адаптації програм і систем соціального захисту в залежності від конкретних обставин. Він складається з 6 уроків тривалістю від 30 до 90 хвилин кожен. Після закінчення курсу ви можете пройти тест на засвоєння пройденого матеріалу. Ті, хто успішно пройшли тест, отримають відповідний сертифікат.
7. Розширення участі в заходах Комісії "Кодекс Аліментаріус"
"Кодекс Аліментаріус", або "Продовольчий кодекс", був створений в 1963 році для розробки узгоджених міжнародних стандартів на харчові продукти з метою охорони здоров'я споживачів і забезпечення добросовісної торгівлі харчовими продуктами. Пройшовши цей десятигодинний курс, ви дізнаєтеся, як організовані і функціонують Комісія "Кодекс Аліментаріус" і її допоміжні органи, і що з себе представляє процес розробки стандартів на харчові продукти. Курс складається з 13 уроків, згрупованих в 4 модуля.
Джерело: http://www.fao.org/zhc/detail-events/...
Коментарі до матеріалу