Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Запущено автоматичний механізм ПДВ для аграріїв

Новий формат нарахування ПДВ для аграріїв переходить з теоретичної у практичну площину. Нагадаємо, згідно податковим нововведенням, в 2016 році застосовується наступна система сплати ПДВ с / г підприємствами (на відміну від 2015 року, коли 100% ПДВ залишалося у платника):

Для операцій із зерновими і технічними культурами (85% - сплата до бюджету / 15 % - на власні спецрахунки);

Для операцій з продукцією тваринництва (велика рогата худоба і молоко) (20% - сплата до бюджету / 80% - на власні спецрахунки);

Для операцій з іншої с / г продукцією (50% - сплата до бюджету / 50% - на власні спецрахунки).

Для реалізації відповідної норми було ініційовано відкриття трьох додаткових рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ для сільгоспвиробників.

Як повідомила прес-служба Мінфіну України, було доопрацьовано програмне забезпечення електронного адміністрування ПДВ-рахунків для виробників с / г продукції.

Завдяки цьому, з 20 січня 2016 запущений механізм, який дозволяє автоматичного перераховувати кошти до Державного бюджету і на спеціальні рахунки с / г підприємств. І станом на 21 січня Державна казначейська служба здійснила переказування на спецрахунки сільськогосподарських підприємств наявних коштів у сумі 4,7 млн. грн, які надійшли на нові електронні ПДВ-рахунки сільгоспвиробників за період з 11 січня по 20 січня 2016.

Надалі ця процедура буде здійснюватися автоматично.

Джерело: 

http://www.agrotimes.net/agrarnaya-po...

 

Комментарии к материалу

Лучшие материалы