Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Голова Верховної Ради презентував журналістам можливості нового електронного парламенту

Редакция

04.02.2016 159 0 0

Голова Верховної Ради України провів презентацію журналістам електронного парламенту, в рамках якої розповів про нові можливості системи та наочно показав принципи її роботи.

Електронний парламент передбачає низку нових можливостей, серед яких: доступні, розумні інтерфейси, які дозволять отримати будь-яку інформацію щодо роботи Верховної Ради, он-лайн контроль за роботою Парламенту та депутатів, а також можливість безпосереднього впливу на рішення самої Верховної Ради через сучасні інструменти електронних петицій, звернень та обговорень.

Впровадження Електронного парламенту у Верховній Раді відбувається за трьома етапами: технічне переозброєння, навчання народних депутатів та працівників Апарату Верховної Ради, а також промислова експлуатація.

Голова Парламенту зазначив, що в рамках реформи буде впроваджено персональний електронний кабінет народного депутата, що дозволить парламентарію дистанційно брати участь у роботі свого Комітету Верховної Ради, зокрема працювати з проектами законів і висновків, узгоджувати порядок денний, проводити дискусії, формувати спільний план дій тощо. Окрім того, у кабінеті буде сконцентрована уся аналітично-інформаційна база, необхідна депутату для прийняття рішень.

У майбутньому усі комітети Верховної Ради планується оснастити унікальним обладнанням з використанням новітніх програмно-апаратних рішень, за зразком зали, де відбувалася презентація. Нові технології дадуть можливість колективно, в  режимі електронної взаємодії,  працювати над законопроектами, в тому числі дозволить запровадити електронне голосування в комітетах, наголосив він.

Окрім того, будуть оновлені сайти Комітетів Верховної Ради, що передбачатиме публікацію стенограм, ведення електронного протоколу за прикладом запровадженого щодо пленарних засідань Верховної Ради, нові можливості роботи у процесі обговорення законопроектів громадянами та онлайн трансляції – "це повна інклюзивність процесу".

Вже найближчим часом Верховна Рада повністю перейде на безпаперову роботу та незабаром почнеться робота народних депутатів на їхніх персональних портативних пристроях.

Джерело: http://rada.gov.ua/news/Top-novyna/12...

Комментарии к материалу

Лучшие материалы