Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Удосконалено умови доступу банків до підтримки ліквідності

Редакция

17.02.2016 132 0 0

Національний банк України розширює можливості банків для отримання коштів за кредитами рефінансування на підтримку ліквідності. На це спрямована Постанова Правління Національного банку України № 83 від 16 лютого 2016 року “Про внесення змін до Положення про застосування Національним банком України стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи”.

Досі банки мали можливість отримати у Національного банку кошти за кредитами  рефінансування та операціями прямого репо у розмірі не більше 50% розміру регулятивного капіталу банку та не більше 50% обсягу коштів, які пропонуються на тендер з підтримання ліквідності банків. Відтепер цю вимогу скасовано. Таким чином отримання банками ресурсів за цими операціями будуть обмежуватись тільки наявним забезпеченням (ОВДП,  депозитні сертифікати, валюта) та максимальною сумою тендерів.

Водночас Національний банк надав доступ до операцій з підтримки ліквідності і банкам, віднесеним до категорії проблемних.  Це сприятиме ефективному виконанню Національним банком функції кредитора останньої інстанції для банків.

Зміни набувають чинності з 17 лютого 2016 року.

Джерело: http://www.bank.gov.ua/control/uk/pub...

Комментарии к материалу

Лучшие материалы