Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Реєстр довіреностей відкриває детективам дані, не відображені у деклараціях

Редакция

17.02.2016 140 0 0

Завдяки доступу до реєстру довіреностей Міністерства юстиції України детективи та аналітики Національного антикорупційного бюро мають можливість отримувати інформацію, що не відображена у деклараціях.

Для уникнення відповідальності за корупційні правопорушення чиновники можуть використовувати довіреності на майно або рахунки від осіб, інформацію про яких вони не подають у деклараціях.

Конструктивною була позиція Міністра юстиції, який сам запропонував підписати відповідний Меморандум і надати нам доступ до реєстру довіреностей.

Таким чином Бюро може побачити, яким рахунком користується чиновник за довіреністю, а, завдяки співробітництву із Державною службою фінансового моніторингу, подивитися, скільки коштів пройшло через цей рахунок. Незабаром уряд США передасть НАБУ аналітичну програму, яка допоможе ефективно обробляти інформацію з різних баз даних.

Зведену інформацію щодо кожного конкретного чиновника можна буде отримувати за кілька годин.

Нагадаємо, відповідно до Меморандуму про співпрацю та обмін інформацією між Національним антикорупційним бюро та Міністерством юстиції України, НАБУ отримало доступ до 23 реєстрів Мін'юсту.

Джерело: http://zamkova.info/ukraine/20040-rei...

Комментарии к материалу

Лучшие материалы