Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Оприлюднено звіт зловживань правоохоронців в сфері бізнесу

Редакция

18.02.2016 211 0 0

Рада бізнес-обмудсмена оприлюднила системний звіт, який присвячено аналізу проблеми зловживань повноваженнями з боку правоохоронних органів, які здійснюють тиск на вітчизняний бізнес.

У АПУ, зокрема, у звіті йдеться про масштабність цієї проблеми, серед іншого, це підтверджується тим, що станом на 1 лютого 2016 року, із 621-ої отриманої Радою скарги, 112 (або 18%) скарг містять претензії щодо різних зловживань з боку органів досудового розслідування та органів прокуратури.

В документі розглядається типологія таких зловживань, яка базується на власному практичному досвіді Ради бізнес-обмудсмена. Кожен з типів таких зловживань розглянуто шляхом опису суті відповідної проблеми (з посиланням на конкретні справи, з якими стикалися в практичній роботі), та шляхом  підготовки переліку конкретних рекомендацій, спрямованих на мінімізацію виникнення таких зловживань в майбутньому.

Звіт містить аналіз наступного:

-  практики безпідставного початку досудового розслідування кримінальних проваджень;

-  необґрунтованої відмови у відкритті кримінальних проваджень;

- неефективності (затягування) досудового розслідування, що, як правило, полягає в

бездіяльності органів досудового розслідування та неналежному нагляді органів прокуратури у кримінальних провадженнях, які тривають роками;

-  комплексний  аналіз різних типів зловживань, які вчиняються на стадії досудового розслідування.

Ознайомитися із Системним звітом «Зловживання повноваженнями з боку правоохоронних органів у їх стосунках з бізнесом» можна за посиланням.

Джерело: http://zib.com.ua/ua/121757-oprilyudn...

Комментарии к материалу

Лучшие материалы