Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Мінфін переглянув критерії щодо відбору уповноважених банків, аби убезпечити бюджетні кошти - кошти платників податків

Редакция

10.02.2016 323 0 0

Через погіршення ситуації в банківській системі та виведення значної кількості банківських установ з ринку, за останні два роки держава втратила у неплатоспроможних банках значну суму коштів. Внаслідок цього постраждали багато громадян, які користувались послугами банків, у тому числі пенсіонери, вдови бійців АТО, вчителі та лікарі, які отримували виплати з Державного бюджету через уповноважені банки.
Саме тому Міністерство фінансів виступило з ініціативою перегляду критеріїв щодо відбору банків, через які можуть здійснюватися виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та державної соціальної допомоги.
Водночас, за результатами обговорення, заступник Міністра виступив з ініціативою перегляду одного з критеріїв для надбання банком статусу уповноваженого - щодо кількості емітованих банком електронних платіжних засобів (платіжних карток) державної багатоемітентної платіжної системи НСМЕП. Наразі цей критерій становить не менш як 10 % загальної кількості емітованих банком електронних платіжних засобів (платіжних карток). Даний критерій мав набрати чинності через рік. Даний критерій було запроваджено за пропозицією Національного банку, але з огляду на те, що пізніше НБУ переглянув свою вимогу до обов'язковості цього критерію, Міністерство фінансів також готове відмовитися від нього.
Нові критерії відповідності для уповноважених банків покликані убезпечити гроші платників податків, які перераховуються найбільш незахищеному населенню у вигляді соціальних виплат. При цьому для нас важливо створити справедливі та сприятливі умови для розвитку банківської системи.

Джерело: http://www.minfin.gov.ua/news/view/za...

Новини за темою: Критерії відбору банків для виплат зарплат бюджетникам вже у дії

Комментарии к материалу

Лучшие материалы