Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Дипломатам можуть дозволити ввозити авто без сплати податків

У п'ятницю, 22 січня, Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду законопроект, яким пропонує дозволити українським дипломатам ввозити легкові авто без сплати податків.

Відповідний законопроект зареєстровано на сайті парламенту.

Зокрема, проектом закону пропонується звільнити автомобілі чиновників від акцизу, мита, ПДВ та інших податків.

Так, законопроектом пропонується звільнити від оподаткування митними платежами при ввезенні на територію України власних транспортних засобів працівників дипломатичної служби, придбаних ними під час перебування за кордоном у довготермінових відрядженнях та проходження дипломатичної служби строком не менше двох років при поверненні в Україну, якщо вони були придбані менш ніж за півтора роки до закінчення терміну такого відрядження.

"При цьому також пропонується обмежити вартість транспортного засобу 30% (раніше - 50%) від суми, що виплачується працівнику дипломатичної служби у зв'язку з перебуванням у довготерміновому відрядженні або проходженням дипломатичної служби за кордоном", - йдеться у пояснювальній записці.

"Крім того, пропонується обмежити можливість ввезення транспортного засобу лише одним кодом товарної номенклатури, на відміну від тих, що передбачалися колишнім порядком, який дозволяв також ввезення мотоциклів, вантажних автомашин та інших транспортних засобів", - наголошується в документі.

Автори законопроекту зазначають, що безмитне ввезення автомобілів українськими дипломатами, яке існувало до квітня 2014 року, не має корупційної складової.

Генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко зазначив, що "такі пільги у чиновників були до 31 грудня 2013 року і навіть Віктор Янукович зрозумів несправедливість такої пільги і скасував її".

 

Джерело: http://www.epravda.com.ua/news/2016/0...

Комментарии к материалу

Лучшие материалы