Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Запроваджено новий порядок видачі експлуатаційного дозволу

Оновлено процедуру видачі, відмови у видачі, тимчасового припинення дії експлуатаційного дозволу для операторів ринку, що провадять діяльність з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження. Постанову КМУ від 12.05.2007 № 712, яка нині регулює зазначене питання, з опублікуванням нової постанови скасують.

Експлуатаційний дозвіл, нова форма якого наводиться окремо, тепер видаватимуть територіальні органи Держветфітослужби на кожну окрему потужність до початку її експлуатації.

Для його отримання оператор ринку особисто або через уповноважений ним орган/особу чи рекомендованим листом має подати в одному примірнику відповідну заяву та перелік харчових продуктів, які планує виробляти/зберігати. Після надходження цих документів посадова особа територіального органу Держветфітослужби впродовж 15 календарних днів проводить інспекцію (огляд) заявлених потужностей (об’єктів) для встановлення їх відповідності санітарним заходам. Саме на підставі результатів такої інспекції приймається рішення про видачу або відмову у видачі експлуатаційного дозволу.

Строк видачі дозволу — 30 календарних днів із дня отримання органом Держветфітослужби заяви й переліку.

Розмір плати за видачу або поновлення дії експлуатаційного дозволу становить 0,17 мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня календарного року.

Строк дії експлуатаційного дозволу, як і раніше, буде необмежений.

Джерело:http://www.kmu.gov.ua/control/ru/card...

Комментарии к материалу

Лучшие материалы