Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

В Україні зміниться методика оцінки майна: три нововведення

1. Пропонують внести наступні зміни в методику: визначення процедури оцінки об’єктів приватизації, належать до різних груп, для різних способів їх приватизації, з урахуванням особливостей продажу таких об’єктів; визначення порядку проведення оцінки об’єктів приватизації для цілей їх приватизації новими способами продажів (для конкурсу з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону, шляхом зниження ціни, без оголошення ціни); визначення організаційних і методичних основ оцінки об’єктів незавершеного будівництва, в тому числі для цілей приватизації шляхом продажу під розбирання.

 

2. Також серед нововведень – визначення організаційних і методичних основ оцінки об’єктів приватизації разом з земельними ділянками, на яких такі об’єкти розташовані; визначення порядку оцінки майна, яке не було відображено в матеріалах інвентаризації при приватизації (корпоратизації), за яким знято заборону на приватизацію; безпідставно виключено з переліку майна, що вноситься до статутного капіталу, при приватизації (корпоратизації) отримане (придбане) підприємством у період між датою оцінки і датою його державної реєстрації як акціонерного товариства; визначення порядку оцінки та рецензування документів з оцінки об’єктів приватизації, яка проводиться для складання альтернативного плану приватизації.

 

3. Крім того, документом передбачається визначення процедури оцінки об’єктів приватизації, які повертаються в держвласність у разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу таких об’єктів, а також визначення особливостей оцінки розміру збитку для таких випадків; визначення особливостей оцінки приватизованих об’єктів відповідно до закону «Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі»; визначення порядку і алгоритму розрахунку суми збільшення вартості власного капіталу за рахунок додаткового капіталу і прибутку з метою збільшення статутного капіталу.

 

Джерело: http://news.finance.ua/ua/news/-/3618...

Комментарии к материалу

Лучшие материалы