Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Україна приєдналася до Міжнародного агентства з ВДЕ IRENA

Урядовий комітет з питань економічного розвитку та європейської інтеграції схвалив проект розпорядження про приєднання України до Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA, повідомляєДерженергоефективності України. 

 

За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, приєднання до Статуту IRENA сприятиме налагодженню плідної співпраці між Україною та розвинутими державами у сфері відновлюваної енергетики.   

 

«Ми матимемо змогу не тільки залучати передовий досвід та прогресивні механізми фінансування проектів у даній сфері, а й претендувати на отримання пільгових кредитів», - зазначив Савчук та додав, що IRENA взаємодіє з абудабійським фондом розвитку (АDFD) з метою спільного  фінансування країн, що розвиваються. Спільний проект IRENA / ADFD пропонує довгострокові пільгові кредити під 1-2% на період до 20 років.

 

Для довідки. Міжнародне агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA створено у 2011 році. Діяльність IRENA направлена на забезпечення швидкого переходу до сталого використання відновлюваних джерел енергії у глобальних масштабах.

 

Наразі членами IRENA є 144 країни та ще 31 країна подала заявку на приєднання до організації. Бюджет IRENA на 2016-2017 роки складає 46 млн. $ США. На сьогодні фондом АDFD вже виділено більше 2 мільярдів $ США у вигляді позик та надано кредитів на суму 98 млн. $ США для 11 проектів.

Джерело: http://ecotown.com.ua/news/Ukrayina-p...

Комментарии к материалу

Лучшие материалы