Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Що таке аграрна розписка і як вона працює

Аграрний міністр Олексій Павленко розповів про пілотний проект аграрних розписок та його розширення на українські регіони. "Важливим питанням для малого та середнього агробізнесу в Україні постає доступ до фінансово-кредитних ресурсів. Умови для кредитування, які наразі пропонують вітчизняні банки, невигідні для підприємців.

Тому Мінагрополітики пропонує новий фінансовий інструмент – аграрні розписки, що передбачає отримання коштів під заставу майбутнього урожаю. У 2014 році відбувся запуск пілотного проекту з аграрних розписок на Полтавщині.

Перша аграрна розписка в Україні була видана на 32 тонни соняшникового насіння, за нею були наступні. У рамках пілотного проекту було оформлено 10 аграрних розписок на загальну суму близько 40 мільйонів гривень. До проекту було залучено більш ніж 470 агровиробників, а також 50 нотаріусів пройшли відповідну підготовку. У вересні до пілотного проекту приєдналися ще 3 області – Вінницька, Черкаська та Харківська.

Ми крок за кроком працюємо над тим, щоб уможливити повноцінне запровадження цього ефективного інструменту на решті території держави.

Проект аграрних розписок є частиною нашої стратегії із максимального залучення інвестицій до вітчизняного АПК. Також спільно з IFC працюємо над розробкою нової моделі агрострахування в Україні – доступної, надійної та ефективної", -- зазначив Олексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України.

Джерело: http://expres.ua/news/2015/11/17/160423-take-agrarna-rozpyska-vona-pracyuye\

 

 

Читайте більше тут:

Аграрні розписки: здобутки України за роки дії профільного закону

Властивості аграрної розписки (інфографіка)

Аграрна розписка посвідчується нотаріусом у разі відсутності обтяження

 

 

 

 

Комментарии к материалу

Лучшие материалы