Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість»

Повідомлення

про оприлюднення проекту наказу Міністерства фінансів України

«Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість»

 

Проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість» (далі – проект наказу) розроблено відповідно до вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс), зокрема Розділу V, з урахуванням змін, внесених Законом України від 24.12.2015 № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» (далі – Закон № 909).

Відповідно до змін, внесених Законом № 909 до статті 209 Кодексу, у   2016 році в межах спеціального режиму оподаткування ПДВ запроваджується часткова сплата сум ПДВ до бюджету та на спеціальні рахунки. Розмір суми ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету та перерахуванню на спеціальні рахунки залежить від виду сільськогосподарської продукції, що реалізується.

Розрахунок суми ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету, здійснюється у податковій декларації з ПДВ, на підставі якої відповідні суми перераховуються до бюджету.

З огляду на це виникає необхідність у затвердженні нових форм податкової звітності з податку на додану вартість та порядку її заповнення.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника: поштову – 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України, Департамент методологічної роботи з питань оподаткування; електронну – dpspdv@ukr.net.

З текстом проекту наказу та додатків до нього ви можете ознайомитися за посиланням: http://sfs.gov.ua/diyalnist-/regulyat...

Комментарии к материалу

Лучшие материалы