Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Приватизація

Парламент підтримав в першому читанні законопроект № 2319а-д, який відкриває шлях до конкурентної, прозорої та професійної приватизації великих державних підприємств. Законопроект скасовує обов’язковий продаж через біржу 5%–10% акцій держпідприємств перед приватизацією, дозволяє уряду залучати радників до приватизації, забороняє участь у приватизації фізичних та юридичних осіб держави-агресора та розширює вимоги до розкриття інформації з боку потенційних покупців.

Уряд України визначив приватизацію пріоритетним завданням на цей рік. Прийняття законопроекту № 2319а-д має відкрити шлях для великої приватизації вже в першому півріччі 2016 року. Ми вважаємо, що до приватизації великих державних компаній необхідно залучити стратегічних іноземних інвесторів, які мають ресурси для модернізації та розвитку підприємств і можуть запропонувати справедливі ціни за державні об’єкти.

Головна проблема, яку зараз вирішує реформа держпідприємств – це боротьба з корупцією. Держава не може бути ефективним менеджером, лише приватний власник. Прозора, професійна, конкурентна приватизація – це удар по корупції, але й так само – додаткові доходи для держбюджету. Затягування приватизації грає на руку корупційним інтересам. Тому, сподіваємося на швидке прийняття Закону в цілому, щоб можна було якнайшвидше розпочати пошук інвесторів.

Джерело: 

https://www.facebook.com/mineconomdev...

 

Комментарии к материалу

Лучшие материалы