Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Опалення та гаряча вода - розміри штрафів по-новому

Як вважають в нашому уряді, станом на сьогоднішній день відсутня чітка відповідальність споживачів за самовільне відключення / відключення від теплових мереж / внутрішньобудинкових систем централізованого опалення.

Крім того, схеми теплопостачання населених пунктів поки не передбачають механізму регламентування, згідно з яким може визначатися регламентована територія теплопостачання, в межах якої може діяти тільки конкретна система теплопостачання (централізована або автономна / індивідуальна).

Враховуючи вищевикладене, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення відносин у сфері теплопостачання, надання послуг з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води» №3742 від 29.12. 2015 року, який зараз знаходиться на розгляді у ВРУ.

Проектом, зокрема, за порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями пропонується збільшити фінансову відповідальність з 17- 51 грн. на 320 - 1360 грн. для громадян та з 51-105 грн. на 255 - 1700 грн. для посадових осіб.

До того ж проектом закону передбачено, що споживач теплової енергії має право на вибір одного або декількох джерел теплової енергії, якщо це можливо за існуючими технічними умовами та враховуючи схему теплопостачання населеного пункту у разі її затвердження.

При відсутності затвердженої схеми теплопостачання або певних регламентованих територій в схемі теплопостачання забудовані частини території населеного пункту вважаються виключно регламентованими територіями системи централізованого теплопостачання, якщо інше не передбачене при проектуванні об'єктів будівництва.

Джерело: http://mediahouse.com.ua/otoplenie-i-...

Комментарии к материалу

Лучшие материалы