Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Оновлено форму надання оперативної інформації

Редакция

11.02.2016 218 0 0

В Національному банку України триває процес трансформації статистичної функції. Вона передбачає консолідацію процесів збору і обробки статистичної інформації та підготовки статистичних звітностей в Департаменті статистики та звітності. Також проводиться багатостороннє удосконалення підготовки статистичних звітностей.

В рамках цього процесу з 10 лютого 2016 року Національний банк розпочинає поширення оперативної статистичної інформації щодо розвитку грошово-кредитного та фінансового ринку у формі, оновленій відповідно до міжнародних стандартів.

Досі оперативні звіти про основні тенденції на грошово-кредитному ринку містили обмежений обсяг інформації порівняно з остаточними даними грошово-кредитної та фінансової статистики і лише частково відповідали міжнародним вимогам.

Відтепер оперативні дані грошово-кредитної та фінансової статистики поширюються в вигляді звіту "Огляд сектору депозитних корпорацій (НБУ та банків) за оперативними даними", який складається у відповідності до методології МВФ.

В оновленій формі звіту  усунуто розбіжності між оперативними та остаточними звітними даними цієї статистики,  систематизовано показники за структурою аналітичного балансу відповідно до сучасних міжнародних стандартів статистики, а також приведено термінологію у відповідність до міжнародної.

Оновлена форма статистичної звітності спрямована на підвищення якості інформації та зручності у користуванні нею. Єдині стандарти, методологія та форма надання інформації користувачам, узгодженість та уніфікація розрахунку показників за оперативними та остаточними даними забезпечують повну співставність відповідної інформації з іншими країнами та її розуміння з боку експертів міжнародних організацій, вітчизняних та іноземних аналітиків і інших користувачів.

Водночас змінено розташування цієї інформації. Досі оперативні звіти з грошово-кредитної статистики поширювалися на сторінці "Статистика. Оперативні дані" Офіційного інтернет-представництва Національного банку. Відсьогодні відповідний огляд надається на сторінці "Статистика. Грошово-кредитна та фінансова статистика. Грошово-кредитна статистика".

Поширення "Огляду сектору депозитних корпорацій (НБУ та банків) за оперативними даними" відбуватиметься за графіком.

Також зміни торкнулися розділу оперативних звітів про основні тенденції валютного ринку. Для більшої структурованості  інформації ця звітність надається відтепер у вигляді таблиці з часовими рядами даних.

Аналогічно, змінено розташування цієї інформації. Досі оперативні звіти зі статистики валютного ринку поширювалися на сторінці "Статистика. Оперативні дані". Відсьогодні відповідний огляд надається на сторінці "Статистика. Статистика зовнішнього сектору. Показники валютного ринку".

Поширення оперативної статистики валютного ринку відбуватиметься за графіком.

Ознайомитися із особливостями нової форми публікації оперативних даних можна у презентації.

Джерело: http://www.bank.gov.ua/control/uk/pub...

Комментарии к материалу

Лучшие материалы