Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Джерела формування доходів бюджетів сіл і селищ пропонують розширити

Зареєстровано проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів сіл, селищ та міст районного значення (№3754).

Необхідність цього законопроекту обумовлена як «поспішністю прийняття змін до Бюджетного кодексу України, так і відсутністю апробації норм і широкого обговорення його положень з представниками громад.

Законопроектом пропонується запровадження розподілу податку на доходи фізичних осіб, що передбачатиме зарахування 25% вказаного податку до сільських і селищних бюджетів.

За чинного розподілу ПДФО бюджети місцевого самоврядування рівня села і селища залишаються майже повністю позбавленими фінансового ресурсу, навіть на забезпечення утримання апаратів сільських і селищних рад.

Також відповідним документом запропоновано до об’єднання міст районного значення в територіальні громади, тимчасово привести доходи та видатки міст районного значення до доходів і видатків міст обласного значення із обмеженнями щодо видаткових повноважень, а саме – не передавати на фінансове забезпечення з міст районного значення ПТУ і технікуми, соціальний захист, медико-санітарну освіту.

Джерело: http://dr.ck.ua/news/region/20060

Комментарии к материалу

Лучшие материалы