Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Чого чекати пенсіонерам у 2016?

Чи підвищать пенсію? Скільки становитиме мінімальна пенсія? Які податки платитимуть пенсіонери?

В цьому році вступає у дію ціла низка законів, безумовно деякі з них стосуються і пенсіонерів.  Та чи допоможуть ці закони теперішнім і майбутнім пенсіонерам?

По-перше

«Відповідно до Закону України «Про бюджет» підвищиться мінімальна пенсія, яка наразі становить 1074 гривні. Це відбуватиметься у два етапи. Перший етап з 1 травня, тоді мінімальна пенсія становитиме – 1130 грн. Другий етап з 1 грудня  - 1208 грн» - розповідає начальник управління пенсійного фонду в Коломиї та Коломийському районі Галина Григорчук.

По-друге

Працюючі пенсіонери, в яких пенсія перевищує 4 тисячі грн знову відчують зміни на собі: якщо у 2015 році їх зарплатню обмежили до 85%, то у 2016 році, крім 15% зменшення, вони виплачуватимуть ПДФО та військовий збір.

По-третє

Призначення пенсії, за вислугу років. Мова йтиме про освітян та медиків: не лише збільшено стаж за вислугу років, а й встановлено вік – поступово з 50 до 55 років.

Та тут є втішна новина: ті хто мали станом на 2 квітня 2015 року потрібний стаж – 25 років, а на 1 січня поточного року 25 років і шість місяців, незалежно від дати народження, мають право скористатися призначенням пенсії за вислугу років, за умови звільнення із посади.


 

За матеріалами www.vsemisto-if.info

Комментарии к материалу

Лучшие материалы