Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Закон «Про колективні договори та колективні угоди» оприлюднено для громадського обговорення

21 січня 2016 року Міністерство соціальної політики оприлюднило на своєму сайті проект нового Закону України «Про колективні договори та колективні угоди» (www.mlsp.gov.ua, Проекти нормативно-правових актів) і упродовж місяця очікує пропозиції і зауваження громадськості, у т. ч. від роботодавців.

Мета розроблення проекту Закону — удосконалення законодавства з питань колективно-договірних відносин, про необхідність якого свідчить проведений аналіз його практичного застосування, а також взяті Україною зобов'язання відповідно до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, на 2014-2017 роки.

Відзначимо такі новації законопроекту:

  • Сторонам колективних договорів та угод надаватиметься можливість призупиняти з об’єктивних причин (зокрема в умовах економічного спаду, фінансової кризи тощо) дію їх положень на визначений ними строк у випадках і згідно з порядком, передбаченими в угоді, договорі, або в іншому випадку за домовленістю сторін.
  • Можливість ведення колективних переговорів із фізичною особою — роботодавцем з метою укладення колективного договору.

Зауваження та пропозиції до проекту акта розробники просять надавати у письмовій та електронній формі до 21 лютого 2016 року за адресою: Міністерство соціальної політики України, 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10; e-mail: gerasimova@mlsp.gov.ua, ugoda@mlsp.gov.ua, тел.: 289-67-49, 289-52-58.

Комментарии к материалу

Лучшие материалы